دست نوشته‌های کودک فهیم

این همه شهد و شکر کز نی کلکم ریزد…./…. اجر صبری ست کزان شاخه نباتم دادند
توسط: مهسا محق

 

ایرج پزشک زاد از میکروفون و کامرا (بنا به تلفظ خودش از camera) می ترسد برای همین مصاحبه نمی کند! مصاحبه قبلش برمی گردد به بعد از پخش سریال «دایی جان ناپلئون» که به اقرار خودش حضور عوامل، ترسش را بیشتر کرده بود و البته مجری زیبایی که حواس هر کسی را پرت می کرده چه رسد به پزشک زاد هراسان!


خالق دایی جان ناپلئون، قاضی بوده و سفیر! و هفت ماه پس از انقلاب به فرانسه مهاجرت کرده و هنوز هم ساکن همان دیار است. خودش کتاب «ادب مرد به ز دولت اوست تحریر شد» را از همه کتابهایش بیشتر دوست دارد و معتقد است زیر سایه «دایی جان ناپلئون» کمرنگ شده است.
«ماشا الله خان در بارگاه هارون الرشید»، «آسمون و ریسمون»، «خانواده نیک اختر»، «حافظ ناشنیده پند» و «گلگشت خاطرات» آثار دیگری از پزشک زاد در ادبیات داستانی و غالبا طنز است و «گلگشت خاطرات»، اتوبیوگرافی است. به نظر من اوج هنرنمایی و سواد ادبی پزشک زاد در «حافظ ناشنیده پند»، شکل میگیرد.  او کتاب های تاریخی درباره انقلاب فرانسه، یازده سپتامبر و.. نیز دارد. در مورد  کتابهای«حافظ ناشنیده پند» و «ماشا الله خان در بارگاه هارون الرشید» به زودی خواهم نوشت.
آنچه خواندید، بر اساس مصاحبه هفته قبل ایرج پزشک زاد با تلویزیون «صدای امریکا»، که ندیدم و خواهرم برایم تعریف کرده، نگاشته شده است.

۶ نظر برای “کار، کارِ انگلیسی هاست!”

  1. مریم می گوید:

    سلام
    همه صفحه اول را خواندم وبلاگ شما را متفاوت یافتم
    آرم سمپاد مربوط به مطلب قبل رابدون اجازه از سایتتان کپی کردم
    ببخشیددیروزآدرس وبلاگم رااشتباه وارد کردم
    ضمن عذر خواهی دعوت می کنم به وبلاگ من به آدرس زیرسر بزنید
    http://www.inthenameofmygod.bolgspot.com

  2. مهدی امیرحیدری می گوید:

    سلام.
    تکیه کلام‌های دائی‌جان هم نوشته‌ی ایشون بوده؟ مثلاً:
    مومنت!
    دروغ چرا؟ تا قبر آ آ آ

  3. مهسا محق می گوید:

    سلام
    بله، اون شاهکار، تماما نوشته ایرج پزشک زاده
    معمولا توی تمام کتاباش، شخصیت هایی رو که دوست داره و مهم ترن، تکیه کلام دارن، تو کتاب «خانواده نیک اختر» هم «خان عمو» تکیه کلام داره!

  4. hadi می گوید:

    :D ! کتاب هاشو هم بزاری که خواهری کردی در حقمون PDF اگه

  5. مریم می گوید:

    سلام مهسا
    بازم اشتباه ، وجابجایی دو حرف
    ببخشین واجازه بدین شما رادوباره به دیدن وبلاگم دعوت کنم:
    http://www.inthenameofmygod.blogspot.com

  6. مهرنوش می گوید:

    من عاشق استادایرج پزشک زاد ودایی جانش هستم.هرچه از زیبایی این کتاب بگویم کم گفته ام.همان بهتر که هرکه این نوشته هارامیبیند خود کتاب های ایشان رابخرد وبخواند.استادزنده باشی.دوستت دارم.وشما که ازایشان یادکردیدهم دوست دارم.خسته نباشید.

نظر شما


دیدگاه‌های تازه